ČT Sport vyřazen z nabídek většiny slovenských operátorů

ČT

Sportovní kanál veřejnoprávního vysílatele dostal na Slovensku stopku. Program byl šířen s tichým souhlasem ČT řadu let.

Obsah článku

Podnět na vyřazení přímo od ČT

UPC, slovenský poskytovatel televizních, IPTV služeb a internetu, dostal výzvu na vyřazení sportovního kanálu ČT ještě na konci února. UPC informoval, že výzvu od ČT obdrželi všichni operátoři a proto kanál musí odstranit z programových nabídek. Výzva obsahovala sdělení, že ČT zjistila, že na slovenském trhu je ČT sport dostupný u většiny poskytovatelů, k čemu ale nedala souhlas.

Ve hře i případná náhrada škody

Veřejnoprávní vysílatel naznačil, že pokud bude šíření sportovního kanálu z jeho portfolia pokračovat, je připraven na základě slovenského autorského zákona žádat náhradu škody. Operátoři na Slovensku kromě ČT Sport šíří i další programy ČT – ČT 1, ČT 2, ČT :D/art. Na ně se výzva nevztahovala.

MS v hokeji 2024 na obrazovkách JOJ Group

Práva na MS v hokeji vlastní od stávající sezóny skupina JOJ Group. Není vyloučeno, že požadavek na vypnutí ČT Sport pochází právě od této mediální skupiny. Hokej totiž bude na kanálech ČT Sport a JOJ Šport. Při dlouhodobé oblíbenosti českého sportovního kanálu na Slovensku by tak šlo o logický krok.

Slovenský operátor UPC: Jde o snahu slovenských vysílatelů odstranit konkurenci

UPC za výzvou na odstranění ČT vidí snahu domácích vysílatelů odstranit českou konkurenci. Ze strany skupin JOJ a Markíza se jedná o dlouhodobou snahou omezit vysílání českých stanic, které nenakupují televizní práva pro slovenský trh. Z nabídek většiny providerů tak v létě 2023 po nasazení slovenského dokumentárního programu JOJ Svet zmizla Prima Zoom, kterou hráči šířili s tichým souhlasem FTV Prima. UPC vnímá tyto snahy negativně a má obavy z postupního omezování přístupu ke kulturně-uměleckým, sportovním, vzdělávacím nebo zábavným pořadům v TV.

Jak je to na Slovensku s Novou a Primou

Skupina Nova na Slovensku šíří pouze program Nova International. S Primou je to jinak – v nabídkách jsou kromě oficiálního kanálu Prima Plus i menší tematické kanály z portfolia – Prima Cool, Prima Love, Prima Max a až do spuštění JOJ Svet taky Prima Zoom. Vysílatel si je dlouhodobé oblíbenosti svých kanálů na Slovensku vědom. V krátké době připravuje start slovenských verzí Prima Cool SK a Prima Love SK.

Dále si přečtěte:

Oteckovia online zdarma

Oteckovia – online zdarma

Rodinný seriál „Oteckovia“ sleduje životy čtyř mladých otců, kteří každý po svém zápasí s úlohou rodiče. Každý z nich se snaží být zodpovědný a najít si své místo ve světě matek, což přináší řadu humorných

Přečíst »
letni-pohoda-atmosfera

10 nejlepších filmů nejen na začátek léta

Jen málokteré období v roce je pro filmové fanoušky tak vzrušující jako začátek léta – ostatně proto existuje i termín letních blockbusterů. To, co definuje „skvělý letní film“, se za posledních několik desetiletí dramaticky změnilo.

Přečíst »
Bohemian Rhapsody online zdarma

Bohemian Rhapsody – online zdarma

V roce 1970 pracuje mladík jménem Farrokh Bulsara na letišti Heathrow jako nakladač zavazadel. Jeho život je provázen hudbou, a když zjistí, že z kapely Smile právě odešel zpěvák, začíná se psát příběh fenomenálního zpěváka

Přečíst »
Yellowstone online zdarma

Yellowstone – online zdarma

Rodina Duttonových, vedená Johnem Duttonem (Kevin Costner), vlastní největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Tento ranč je však neustále uprostřed konfliktů – čelí měnícím se aliancím, nevyřešeným vraždám, starým ranám a boji o těžce získávaný

Přečíst »
Dunaj k vašim službám online zdarma

Dunaj, k vašim službám – online zdarma

Píše se rok 1939. Na Slovensku se slavnostně otevírá nový obchodní dům Dunaj, který okamžitě září jako symbol moderního světa. Jenže, jak už to tak bývá, zrovna ve chvíli, kdy se lidé těší na nákupy,

Přečíst »

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*