Jak dobře znáte filmy z devadesátých let? – kvíz

Jak dobře znáte filmy z devadesátých let? – kvíz
Jak dobře znáte filmy z devadesátých let? – kvíz

Každý určitě známe alespoň 5 filmů z devadesátých let (minimálně si každý vzpomeneme alespoň na Forresta Gumpa), ale co vy? Považujete se za opravdového profíka na filmy z této doby? Pokud je tomu tak, neváhejte si vyzkoušet náš krátký kvíz, který vám na to určitě odpoví!

Jak hrát? U každé otázky si zapamatujte odpověď, popřípadě si ji raději někam napište (stačí číslo otázky a písmenko, které je u vámi vybrané odpovědi) a úplně dole, pod poslední otázkou, najdete výsledky. Pod těmi je zase porovnání, abyste věděli, kolik bodů bylo maximum a zda jste profík, nebo ne.

  1. Doplňte hlášku otce Krause z filmu Pelíšky z roku 1999 – „Kde udělali soudruzi z NDR chybu?“ …
  2. a) „Nepřidali se k východu.“
  3. b) „Stříleli za války do vzduchu.“
  4. c) „Zřejmě to podcenili.“
  1. Film Vykoupení z věznice Shawshank z roku 1994 byl nominován na sedm Oscarů. Kolik jich ale nakonec získal?
  2. a) žádný
  3. b) 2
  4. c) všech sedm
  1. Film Jurský park režírovaný Stevenem Spielbergem byl vydán roku:
  2. a) 1998
  3. b) 1995
  4. c) 1993
  1. Kolik dílů má základní sestava filmů Matrix, jejichž první film vyšel roku 1999?
  2. a) 2
  3. b) 3
  4. c) 5
  1. Forrest Gump v hlavní roli stejnojmenného filmu z roku 1994 se setkal s prezidentem:
  2. a) G. Washingtonem
  3. b) J. F. Kennedym
  4. c) Richardem Nixonem
  1. Terminátor 2: Den zúčtování z roku 1991 byl jeden z prvních filmů, jehož rozpočet vyšplhal nad…
  2. a) 100 milionů dolarů
  3. b) 20 milionů dolarů
  4. c) 80 milionů dolarů
  1. Za scénářem i režií filmu Matrix z roku 1999 stojí:
  2. a) David Fincher
  3. b) Ridley Scott
  4. c) Lilly a Lana Wachowski
  1. Kdo je autorem předlohy pro film Zelená míle z roku 1999?
  2. a) Jules Verne
  3. b) Stephen King
  4. c) Jo Nesbøa
  1. Kterým zdravotním problémem trpí hlavní hrdina Jack z filmu Klub rváčů z roku 1999?
  2. a) rakovinou mozku
  3. b) Crohnovou chorobou
  4. c) těžkou nespavostí
  1. Film Trainspotting z roku 1996 se zaměřuje na:
  2. a) rychlovlacích v Japonsku
  3. b) fotografování
  4. c) narkomany

1)c, 2)a, 3)c, 4)b, 5)b, 6)a, 7)c, 8)b, 9)c, 10)c

Porovnání

Maximální počet bodů bylo 10 (1 bod za každou správnou odpověď), tudíž pokud jste měli 0–3 body, máte ještě co dohánět. Doporučujeme začít s klasikami zmíněnými v našem kvízu a určitě se časem dopracujete k dalším taktéž skvělým snímkům.

Pokud jste měli 4–7 bodů, super! O filmech z devadesátých let máte přehled, ale ještě to bude chtít trochu vypilovat… A pro zbytek, kteří máte 8–10 bodů, gratulujeme! Na filmy z této doby jste opravdoví profíci!

Dále si přečtěte:

Specialisté

Specialisté – online zdarma

Vstupte do světa adrenalinu a emocí s neohroženými hrdiny v seriálu Specialisté! Sledujte napínavé příběhy specialistů letecké záchranné služby, kteří riskují své životy, aby zachránili druhé. Každý den čelí nebezpečným situacím a dramatickým událostem, ať

Přečíst »
Nejlepší Reality show v Česku - MasterChef

Nejlepší Reality show v Česku

Rádi se necháte vtáhnout do děje plného napětí, emocí a nečekaných zvratů soutěžících? Přinášíme vám  výběr těch nejlepších Reality show v Česku, které si můžete pustit z pohodlí domova na platformě Voyo. Obsah článku Love

Přečíst »
Přišla v noci online zdarma

Přišla v noci – online zdarma

Když pár třicátníků přivítá matku jednoho z nich do svého domova, netuší, že se právě vstupem přes ten práh ocitli v komorním očistci. Poklidný život, který si dosud užívali, se začíná měnit v chaotické trosky.

Přečíst »
Rivalové online zdarma

Rivalové – online zdarma

Závratná rychlost, adrenalin v žilách, krásné dívky a nezkrotná touha po vítězství. Závody Formule 1 jsou místem, kde jediná chyba může znamenat smrt. Na těchto okruzích soupeří dva odvěcí rivalové. James Hunt, neřízená střela a

Přečíst »
BBC-First

BBC First vstupuje na český a slovenský trh

Společnost BBC Studios dnes 3. června 2024 slavnostně spustila nový lineární kanál BBC First v České republice a na Slovensku. Tento kanál je nyní k dispozici v nabídkách klíčových televizních operátorů, jako jsou T-Mobile (MAGENTA

Přečíst »

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*