Chyby ve filmu Titanik, které vám nejspíš unikly

Chyby ve filmu Titanik, které vám nejspíš unikly
Chyby ve filmu Titanik, které vám nejspíš unikly

Určitě už jsme každý minimálně slyšeli o filmu Titanic – romantické drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. Pokud jste ho ale sledovali pozorně, mohli jste si všimnout hned několika malých chybek, ke kterým při natáčení tohoto velkofilmu došlo.

Obsah článku

Kaskadérští dvojníci

Dvojníci ve zmíněných scénách
Dvojníci ve zmíněných scénách

Občas jsou ve filmech potřeba tzv. dvojníci, lidé, kteří vypadají plus mínus jako daný herec a jsou schopni zahrát obtížnější scény. V různých momentech v Titaniku je to ale poměrně dobře vidět, například ve scéně, kdy Rose uklouzne z lodi, ale Jack ji chytí? Ano, Jack i Rose tady mají svého dvojníka. Dobře je to potom vidět ve scéně, kdy se začíná loď potápět a dva hlavní hrdinové nese voda skrz chodby.

Gumová sekera

Gumová sekera
Gumová sekera

Ve scéně, kdy se do lodě dostává víc a víc vody, je Jack pořád připoutaný pouty k trubce. Když ho Rose přijde osvobodit, má s sebou sekyru, kterou pouta jednou ranou přerazí. Pokud se ale budete dívat na scénu pozorně, můžete se povšimnout, že se Rose trefila přímo do Jackovi ruky. Naštěstí byla ale v realitě zbraň gumová, tudíž se nikomu nic nestalo.

Kamera v odraze skleněných dveří

Odraz kameramana ve dveřích
Odraz kameramana ve dveřích

Asi nejlépe viditelná chyba nastává, když se Jack dostane do části lodi pro první třídu. Scéna je natočená tak, aby to vypadalo jako Jackův pohled, ale když mu číšník otvírá dveře, můžeme v jejich odraze vidět kameramana s kamerou na hrudi. Ve filmu je to poměrně dobře vidět, tudíž je možné, že tento bod pro vás není novinka.

Rosino znaménko

Rosina změna znamének
Rosina změna znamének

Hned v první scéně s Rose, kdy se kamera pomalu posouvá dolů a dává nám příležitost pohlédnout jí do obličeje, si můžeme všimnout, že má vlevo nad rty znaménko. To se ale o pár scén dál přesune doprava. Proč? Jelikož většina filmu byla natočená a při editaci potom převrácená. Tvůrci lodi totiž nechtěli stavět i druhou stranu lodi, tudíž je po celý film ve všech reálných scénách vidět strana pouze jedna.

Závěr

Samozřejmě je ale potřeba brát v potaz, že je film skoro 20 let starý a na jeho dobu to bylo něco neskutečného – a vlastně pořád je! Režisérem byl James Cameron a v hlavních rolích byli Leonardo DiCaprio a Kate Winslet.

Dále si přečtěte:

my-deti-ze-stanice-zoo

10 filmů, které je velmi těžké dokoukat

Jakmile se pustíte do jakéhokoli příběhu, je nejlepší ho dotáhnout do konce. Hlavně tehdy, pokud si chcete odnést jasný názor a ucelenou zkušenost. Existují chroničtí dokoukávači i chroničtí dočítači. Tedy lidé, kteří ze zásady dokončují

Přečíst »
Velkofilm Jiřího Mádla patří k nejlépe hodnocených filmům od diváků.

Novinky v kinech pro srpen 2024

Možná si přes léto budete chtít oddychnout od vodních radovánek u pěkného filmu v kině. Máme pro vás 3 fajn tipy, které můžete v srpnu s popcornem v ruce zhlédnout ve vašem oblíbeném kině. Stačí si vybrat a koupit

Přečíst »
scifi-a-horor-film

10 nejděsivějších sci-fi hororů všech dob

Horor je jako žánr asi nejsnáze definovatelný. Pokud se film snaží vyděsit pomocí nadpřirozena, které hrozí postavám nebezpečím, téměř jistě máte co dělat s horoem. Thriller na rozdíl od něj způsobuje napětí bez použití nadpřirozených prvků.

Přečíst »
Konec-Jaromíra-Soukupa

Milujte nové pořady bez Jaromíra Soukupa

Televize Barrandov přichází s novým podzimním programem, ve kterém už naštěstí není místo pro pořady moderované sebestředným narcisem Jaromírem Soukupem. Očekávejte změny ve zpravodajských relacích, nové seriály a více zábavy, která nahradí nesmyslné politické diskuse.

Přečíst »
Život po ruži online zdarma

Život po ruži – online zdarma

Zajímá vás, jak pořad Ruža pre nevestu změnil životy jeho účastnicím? Sledujte nový pořad Život po ruži, kde vám Nathana a online reportéři prozradí novinky z jejich soukromého i pracovního života. Zjistíte, kolik denně dostávají

Přečíst »

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*