FTV Prima plánuje další kanály

Nové kanály FTV Prima

FTV Prima, jeden z nejvýznamnějších hráčů na českém televizním trhu, pokračuje v dynamickém rozšiřování své programové nabídky. Po nedávném oznámení o spuštění nového tematického kanálu Prima Case se nyní rýsují další projekty. Prima se nehodlá zastavit jen u jednoho nového kanálu, na obzoru jsou totiž minimálně další dva, které by měly rozšířit stávající rodinu stanic. Co můžeme očekávat od této expanze a jaký vliv bude mít na televizní trh?

Obsah článku

Prima Case – první z novinek

Nejblíže ke startu je kanál s názvem Prima Case, který rozšíří už tak rozsáhlé portfolio tematických stanic FTV Prima. Tento kanál by měl divákům nabídnout specifický obsah zaměřený na kriminální a soudní případy. Očekává se, že Prima Case přinese oblíbený žánr kriminálních pořadů, který si v posledních letech získává stále větší oblibu.

Tajemný projekt "Prima ?"

Kromě Prima Case však FTV Prima pracuje na dalším projektu, o kterém se toho zatím moc neví. Kanál s pracovním názvem „Prima ?“ se nachází ve fázi příprav a společnost už požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o udělení vysílacích licencí. I když název „Prima ?“ může být pouze dočasný, zůstává záměr programu zahalen tajemstvím. Provozovatel kanálu zatím úzkostlivě tají jeho konkrétní obsah, což vyvolává řadu spekulací. Může se jednat o rozšíření stávajících tematických kanálů nebo o zcela nový formát.

FTV Prima usiluje o získání dvou vysílacích licencí pro tento kanál – jednu pro šíření prostřednictvím internetu a druhou pro klasické televizní vysílání přes pozemní vysílače. Je tedy zřejmé, že provozovatel plánuje komplexní distribuci tohoto projektu na různé platformy.

Využití dostupné kapacity v DVB-T2

Společnost FTV Prima má k dispozici vysílací kapacitu v celoplošné Vysílací síti 22 (DVB-T2 multiplex 22), což je zásadní výhoda pro další rozšiřování jejího vysílání. Tato síť je důležitým nástrojem pro dosažení širokého publika, a proto není překvapením, že Prima plánuje tuto kapacitu plně využít. Spekuluje se o tom, že by FTV Prima mohla spustit až tři nové kanály, aby tuto kapacitu efektivně využila.

Motivace pro spuštění nových kanálů

Za expanzí programové nabídky stojí především snaha o zvýšení podílu na televizním trhu a získání nového prostoru pro reklamu. FTV Prima se dlouhodobě potýká s velkým zájmem inzerentů, přičemž reklamní bloky na stávajících kanálech jsou často plně obsazené. Nové kanály tak nabídnou prostor pro další reklamu a zároveň umožní společnosti získat další příjmy z distribučních poplatků od provozovatelů placených televizních služeb.

Plány pro slovenský trh

FTV Prima nezapomíná ani na slovenské diváky. Vedle stávajících stanic Prima SK a Prima COOL SK plánuje rozšíření o další kanály, jako jsou Prima LOVE SK a případně i verze Prima KRIMI SK a Prima MAX SK. Tyto kroky svědčí o tom, že Prima se snaží nejen rozšířit svůj dosah v Česku, ale i upevnit svou pozici na Slovensku.

Závěr

FTV Prima ukazuje, že má ambiciózní plány pro budoucnost. S novými kanály, jako je Prima Case a tajemná Prima ?, si chce upevnit pozici na trhu a zároveň nabídnout divákům stále širší spektrum programů. Tato strategie nejenže posiluje značku Primy, ale také přináší nové možnosti pro inzerenty a zvyšuje její příjmy.

Bohužel však navyšují nákupní ceny také pro své velkoobchodní partnery, takže se nezdraží jen reklama inzerentům, ale i cena IPTV služeb pro koncové uživatele.

Dále si přečtěte:

Skylink

Skylink pro satelitní příjem ukončil TV Barrandov

Diváci satelitní televize Skylink již nemají přístup k programům ze skupiny Barrandov, konkrétně k hlavnímu kanálu TV Barrandov a jejím sesterským stanicím Kino Barrandov a Barrandov Krimi. Vysílání bylo přerušeno. Společnost M7 Group, která provozuje

Přečíst »
Nejlepší filmy založené na skutečných událostech

Nejlepší filmy založené na skutečných událostech

V dnešní době se staly populárními žánry fantasy, sci-fi a další, ale co filmy založené na skutečných událostech? Mnoho lidí má příběh, který by chtělo sdílet dál. Ať už takový, u kterého vás zamrazí, nebo takový, u kterého se zasmějete. Naštěstí jich ještě pořád pár je a my si pro vás připravili ty podle nás nejlepší! […]

Přečíst »
Zkáza Dejvického divadla online zdarma

Zkáza Dejvického divadla – online zdarma

Vedení někdejší hvězdy české divadelní scény, Dejvického divadla, se ocitá před nečekanou a doslova existenční výzvou. Grant na provoz? Ten se ztratil kdesi v nedohlednu! A tak se divadlo musí postarat samo o sebe, aby

Přečíst »

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*